/Mehedinti: Bolnavii de la spitalele din Strehaia si Vanju Mare, externati

Mehedinti: Bolnavii de la spitalele din Strehaia si Vanju Mare, externati

Bolnavii de la spitalele din oraşele Vânju Mare şi Strehaia au fost în totalitate externaţi sau transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Potrivit sursei citate, această măsură a fost luată întrucât cele două unităţi spitaliceşti începând cu 1 aprilie trebuie să se transforme în cămine pentru persoane vârstnice şi, tot de vineri, la acestea încetează definitiv finanţarea serviciilor de asistenţă medicală.


‘În ceea ce priveşte personalul medical şi auxiliar, circa 130 angajaţi, în primă fază va fi redistribuit la alte spitale din judeţ. În cazul în care nu vor exista posturi vacante în specialitatea lor, situaţia lor va fi rezolvată la nivel interjudeţean’, a afirmat Ionovici.
Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu, a precizat că a înaintat o solicitare Ministerului Sănătăţii să revină la decizia de desfiinţare a celor două spitale şi să fie transformate în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, propunere la care încă nu s-a primit un răspuns.