/Mehedinti: Ancheta a Politiei in cazul tinerei cu afectiuni psihice tinute in lanturi

Mehedinti: Ancheta a Politiei in cazul tinerei cu afectiuni psihice tinute in lanturi

Poliţiştii mehedinţeni au declanşat o anchetă în cazul tinerei cu probleme psihice din localitatea Bucura care a fost găsită legată cu lanţul de piciorul patului.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţului Mehedinţi, Andreea Dobre, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că cercetările au început faţă de membrii familiei pentru a se stabili în ce măsură aceştia se fac vinovaţi de rele tratamente împotriva Rodicăi Petra, de 23 de ani, care, din cauza unei afecţiuni psihice, este ţinută, se pare, împotriva voinţei ei, în casă.
“Persoana în cauză a fost găsită cu lanţul la picior. Membrii familiei motivează măsura respectivă prin faptul că aceasta are un handicap sever şi pleacă de acasă. A fost transportată la secţia de boli psihice a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin”, a precizat Dobre.


Potrivit acesteia, după 24 de ore, la solicitarea familiei, sub semnătură, ea a fost externată, medicii constatând că nu se justifică ţinerea ei în spital.
“Lucrătorii de poliţie vor face verificările de rigoare. Ea a avut un asistent social, remunerat lunar de primărie cu suma de 525 lei. Trebuie stabilit în ce măsură acesta s-a achitat de obligaţiile ce le avea şi dacă, în continuare, viaţa sau sănătatea tinerei fete este pusă în pericol”, a concluzionat Dobre.