/MB: O femeie a suferit leziuni pe creier dupa ce a aşteptat doua ore o ambulanta

MB: O femeie a suferit leziuni pe creier dupa ce a aşteptat doua ore o ambulanta

O femeie din Londra a suferit leziuni grave pe creier şi un atac de cord după ce a fost nevoită să aştepte două ore o ambulanţă care se afla la nici 100 de metri distanţă, relatează miercuri Daily Mail.

Caren Paterson, de 33 de ani, s-a prăbuşit în apartamentul ei din nordul Londrei, iar prietenul ei a sunat de mai multe ori la numărul unic de urgenţă 999 pentru a chema ambulanţa, anunţând dispecerul că femeia este inconştientă, că i s-au învineţit buzele şi că respiră anormal. Creierul ei a fost lipsit de oxigen şi a suferit un atac de cord la aproape două ore după ce i s-a făcut rău.

Familia femeii a declanşat acum o acţiune în instanţă, după ce a ieşit la iveală faptul că personalul de intervenţie a primit instrucţiuni să nu intre în apartament.

Paramedicii trebuiau să aibă o escortă de poliţie, care nu era disponibilă la momentul respectiv, întrucât adresa respectivă figura în baza de date ca fiind de ‘mare risc’.

Apărătorii familiei Paterson cred că termenul menţionat se referă la un alt apartament din imobil sau că datează de mai mulţi ani, înainte ca dna Paterson, cercetător medical la King’s College Hospital, să se mute în această locuinţă.

Femeia a suferit atacul de cord cu cinci minute înainte de sosirea ambulanţei în noaptea incidentului, în octombrie 2007.

Serviciul londonez de ambulanţă a recunoscut mai multe erori care au favorizat leziunile pe creier ale femeii, mergând de la modul în care a acţionat dispecerul – transmiţând la un moment dat informaţia că afecţiunea pacientei era provocată de consumul de alcool – şi până la ajutorul de urgenţă acordat de personalul de intervenţie.

Din cauza faptului că creierul ei a fost lipsit de oxigen, femeia a început să prezinte o serie de simptome precum amnezie cronică, accese de furie, stare de confuzie sau dezorientare.

În prezent, familia lui Caren Paterson este angajată într-o luptă juridică cu ajutorul unei firme de avocatură, în tentativa de a-i asigura acesteia îngrijirea medicală pe termen lung de care are nevoie.

‘Gândul că echipajul de pe ambulanţă a stat şi a aşteptat în timp ce starea fiicei mele se deteriora, ea ajungând să sufere leziuni ireversibile pe creier, este încă şocant. Este binevenit faptul că Serviciul de ambulanţă şi-a recunoscut responsabilitatea şi este un pas semnificativ în asigurarea tratamentului special de care va avea nevoie tot restul vieţii. Dar nimic nu va mai face ca fiica noastră să fie cum a fost’, a declarat mama femeii.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Serviciului de ambulanţă a declarat: ‘Ne cerem scuze lui Caren Paterson şi familiei sale. Am efectuat o investigaţie detaliată asupra circumstanţelor incidentului şi am acceptat răspunderea pentru deficienţele în asistenţa asigurată în 27 octombrie 2007’.