/Masuri suplimentare anticanicula solicitate de primarul general al Capitalei

Masuri suplimentare anticanicula solicitate de primarul general al Capitalei

Bucureştenii au la dispoziţie, începând de luni, 25 de corturi anticaniculă şi puncte de prim-ajutor, ca urmare a solicitării primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de suplimentare a măsurilor anticaniculă, având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile.Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) remis luni AGERPRES, Administraţia Spitalelor a amenajat în zone cu trafic pietonal intens 11 corturi anticaniculă (la Universitate – Facultatea de Arhitectură, la Cişmigiu – în faţa Prefecturii, la Piaţa Romană – în dreptul staţiei de metrou, la intrarea Charles de Gaulle din parcul Herăstrău, la Piaţa 11 iunie, Gara de Nord, Parcul Crângaşi, Piaţa Roma, Piaţa Victoriei, Parcul Carol – intrarea în parc, Parcul Moghioroş).


În toate aceste locuri, personalul medical se află la dispoziţia bucureştenilor în intervalul 12,00 – 18,00, iar Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a fost alertat şi va lucra în strânsă colaborare cu Administraţia Spitalelor pentru a interveni în situaţii de urgenţă.
Urmează să fie amplasate alte patru corturi în zonele Bucur Obor – lângă magazinul Obor, Gara de Est, Dristor – lângă staţia de metrou, şi în Titan – staţia de metrou.
De asemenea, în pasajul de la Universitate şi în complexul Grozăveşti (între căminele A şi B), funcţionează două puncte de prim-ajutor, acolo unde bucureştenii pot beneficia de servicii medicale, apă şi aer condiţionat.
Totodată, au fost verificate condiţiile de asigurare a asistenţei de urgenţă în unităţile medicale aflate în administrarea Municipalităţii, unde s-au asigurat stocurile de medicamente, în special cele pentru patologii determinate sau agravate de caniculă, au fost verificate generatoarele de rezervă şi s-au asigurat rezervele de apă proprii unităţilor sanitare.
În acelaşi timp, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a întreprins demersurile necesare pentru a asigura în parcurile pe care le administrează asistenţă medicală de prim-ajutor, punând la dispoziţie 12 puncte fixe de prim-ajutor, în Herăstrău, Tineretului, Cişmigiu, Izvor, Carol, Floreasca, Unirii, Circului şi Bordei.
Corturile vor fi dotate cu pat, apă potabilă, trusă medicală şi stativ pentru perfuzii iar patru ambulanţe sunt pregătite să intervină când sunt solicitate.
În perioada de caniculă, Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), atenţionează persoanele vârstnice să nu întreprindă călătorii în timpul zilei decât dacă este absolut necesar.
În cazul în care cei în cauză sunt obligaţi să iasă din casă pentru mici cumpărături sau comisioane care nu suportă amânare pot suna la numărul cu apel gratuit 0.800.821.218 pentru a primi asistenţă din partea echipelor DGASMB. Acestea vor prelua apelul, vor nota adresa şi problema cu care se confruntă persoana, urmând ca în cel mai scurt timp o echipă să se deplaseze la domiciliul solicitantului.
Pentru a preveni dezvoltarea unor focare de infecţie, Sorin Oprescu le-a solicitat operatorilor de salubrizare ridicarea în regim de urgenţă a acumulărilor necontrolate de deşeuri de pe raza Bucureştiului şi spălarea şi stropirea principalelor artere şi bulevarde din Capitală la primele ore ale dimineţii, seara sau pe parcursul nopţii, astfel încât să nu fie influenţat indicele de confort termic.