/Mario Oprea (PNL) spera ca deputatii sa introduca exceptii la lista etnobotanicelor

Mario Oprea (PNL) spera ca deputatii sa introduca exceptii la lista etnobotanicelor

Senatorul liberal Mario Oprea speră ca, la Camera Deputaţilor, textul legii să fie completat cu o serie de excepţii, pentru “a nu se bloca” activitatea din unităţile sanitare şi cele din domeniul cercetării agricole.
“Există şi substanţe care, pe bună dreptate, se utilizează la ora actuală şi există această problemă, că ar fi blocate şi aceste substanţe, ceea ce nu trebuie să se întâmple. Vom vedea exact pentru că este mult mai mică lista de substanţe necesare decât cea a substanţelor care se combină la ora actuală pentru a da compoziţia substanţelor cu conţinut halucinogen şi atunci vom identifica acele excepţii de care are nevoie Ministerul Sănătăţii şi cel al Agriculturii, la Camera Deputaţilor”, a afirmat, miercuri, Mario Oprea, după ce plenul Senatului a adoptat iniţiativa sa legislativă privind interzicerea comercializării oricăror plante, substanţe şi preparate psihotrope.


El a susţinut că va fi “foarte flexibil” la toate amendamentele care vor fi aduse la Camera Deputaţilor.
“Sau dacă specialiştii de la Agenţia Antidrog vin cu o lege rescrisă, care să acopere toate problemele date de acest fenomen la ora actuală, atunci vom susţine acea lege”, a afirmat senatorul liberal.