/Margaret Chan a fost desemnată oficial pentru un al doilea mandat în fruntea OMS

Margaret Chan a fost desemnată oficial pentru un al doilea mandat în fruntea OMS

Consiliul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a numit-o oficial miercuri pe actuala directoare generală a organizaţiei, Margaret Chan, candidată la propria sa succesiune, în condiţiile în care mandatul acesteia se încheie în iunie a.c., informează AFP.

Margaret Chan, în vârstă de 64 de ani, era singura candidată la succesiunea sa în fruntea OMS. Numele său a fost propus de China în noiembrie 2011.

Totuşi, numirea făcută miercuri de consiliul executiv, din care fac parte reprezentanţi din 34 de ţări, mai trebuie aprobată de adunarea generală a organizaţiei, formată de 194 de ţări şi care se va reuni între 21 şi 26 mai a.c. la Geneva.

Înainte de a fi numită directoare generală a OMS, în noiembrie 2006, Margaret Chan a fost responsabilă cu sănătatea în guvernul din Hong Kong, timp în care a fost nevoită să gestioneze prima criză a gripei aviare, din 1997, şi sindromul respirator acut sever /SRAS/, în 2003. La OMS, ea a fost cea care a lansat alerta de pandemie de gripă H1N1, în iunie 2009.AGERPRES