/Marea Britanie deblocheaza 3,4 milioane de euro ca ajutor umanitar pentru Libia

Marea Britanie deblocheaza 3,4 milioane de euro ca ajutor umanitar pentru Libia

Marea Britanie a deblocat 3,4 milioane de euro ca ajutor umanitar pentru Libia, constând în alimente şi ajutoare medicale, a anunţat sâmbătă Ministerul britanic al Ajutorului pentru Dezvoltare, potrivit AFP.

Aceste fonduri “vor fi folosite pentru servicii de bază, constând în furnizarea de hrană pentru aproape 70.000 de persoane şi a unui puternic sprijin medical pentru 5.000 de răniţi”, a explicat ministrul Andrew Mitchell.

Banii au fost trimişi Comitetului internaţional al Crucii Roşii, care va decide asupra utilizării lor, însă “accentul va fi pus deocamdată pe Tripoli”, a indicat purtător de cuvânt al ministerului, Chris Kiggell. “Am văzut scene teribile în spitalele din Tripoli şi ajutăm Crucea Roşie în rezolvarea” acestor probleme, a menţionat el.

Vineri, 17 pacienţi au fost evacuaţi dintr-un spital din Triploi, unde cel puţin 80 de persoane au decedat din lipsa îngrijirilor, se pare, după ce combatanţi loiali colonelului Gaddafi au ţinut personalul medical la distanţă timp de şase zile.