/Marci postale cu tema `30 de ani dedicati luptei impotriva HIV|SIDA`

Marci postale cu tema `30 de ani dedicati luptei impotriva HIV|SIDA`

Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale dedicată unui eveniment de importanţă mondială – 30 de ani dedicaţi luptei împotriva HIV/SIDA, informează un comunicat remis luni AGERPRES.
Potrivit sursei citate, continuând seria proiectelor sociale cu rol de conştientizare şi sensibilizare a publicului larg, ”România a primit onorată invitaţia Uniunii Poştale Universale de a se alătura şi de a susţine proiectul social aniversar, alături de Biroul Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA (UNAIDS), Organizaţia Internaţională a Muncii şi UNI Global Union”.
În anul 2011 se împlinesc 30 de ani de la descoperirea virusului HIV şi totodată, 30 de ani de luptă împotriva acestui flagel mondial.


În ultimii 20 de ani, România a depus eforturi deosebite pentru a opri răspândirea infecţiei cu HIV.
În urma colaborării cu Reprezentanţa UNICEF în România şi Centrul Român HIV/SIDA, Romfilatelia introduce în circulaţie marca poştală cu tematică socială concomitent cu deschiderea, la sediul ONU de la New York, a lucrărilor Adunării la Nivel Înalt, care au ca temă lupta împotriva HIV/SIDA, precizează comunicatul.
Începând de miercuri, 8 iunie, emisiunea filatelică ”30 de ani dedicaţi luptei împotriva HIV/SIDA” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.