/Maratonul Autismului, in Parcul Izvor

Maratonul Autismului, in Parcul Izvor

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) şi Houston NPA îi invită sâmbătă, 3 septembrie, pe toţi pasionaţii sportului în aer liber, copii, tineri şi adulţi, să vină de la ora 10,00 în Parcul Izvor, pentru a alerga alături de persoanele bolnave de autism.
Acţiunea intitulată ”Maratonul Autismului” este primul eveniment organizat în cadrul campaniei naţionale ”Omul din spatele autismului”, care se desfăşoară în perioada august-decembrie şi are ca scop principal informarea opiniei publice cu privire la Tulburările din Spectrul Autist – în cazul adolescenţilor şi adulţilor, dar şi la strângerea de fonduri necesare pentru construirea unei Case Familiale în Soveja, judeţul Vrancea pentru realizarea unui centru rezidenţial şi de lucru dedicat adolescenţilor şi adulţilor cu autism.


Totodată, organizatorii doresc să încurajeze şi responsabilitatea socială individuală, oferindu-le pasionaţilor de alergare oportunitatea de a fi alături de persoanele cu autism, de a fi sensibili la problemele acestora şi de a le purta mesajul mai departe.Participanţii vor avea două trasee: unul pentru copii (cu vârsta până în 14 ani) de 1 km şi unul pentru adulţi, de 3 km (fără limită de vârstă).
Startul se va da la ora 10,00 pentru copii şi la ora 11,00 pentru adulţi, iar concurenţii se pot înscrie în ziua evenimentului la standurile amenajate în Parcul Izvor, începând cu ora 8,30. Premiile la maraton sunt asigurate de sponsorii evenimentului.
În parc va fi amplasată o urnă specială pentru donaţii, suma strânsă fiind folosită la construirea Casei Familiale în Soveja, judeţul Vrancea, dedicată adolescenţilor şi adulţilor cu autism. Suma strânsă în această urnă va fi comunicată ulterior pe site-ul ANCAAR.Donaţii se pot face în contul ANCAAR: Cod fiscal 13342650, IBAN CONT LEI: RO16RNCB0072049714260001 BCR sucursala sector 1, IBAN CONT EURO: RO86RNCB0072049714260002 BCR sucursala sector 1.