/Maramures: Un pompier militar a murit in timp ce mergea cu echipajul la un incendiu

Maramures: Un pompier militar a murit in timp ce mergea cu echipajul la un incendiu

Un ofiţer din echipa de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, a murit, duminică, la scurt timp după ce a fost scos dintre fiarele contorsionate a maşinii ce s-a răsturnat pe DE 58, evitând o acroşare în trafic.
Accidentul de circulaţie a provocat cinci victime în rândul echipajului de pompieri, printre care şi lt. Adrian Marchiş, care a murit în timp ce primea asistenţă medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş.
Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Adrian Sabău, a declarat pentru AGERPRES că lt. Adrian Marchiş a decedat în urma gravelor traumatisme suferite.


Maşina de intervenţie a ISU Maramureş s-a răsturnat în timp ce încerca să evite impactul cu un autoturism care nu a acordat prioritate de trecere autoutilitarei aflate ce mergea să stingă un incendiu în cartierul Apa Sărată din oraşul Tăuţii Măgherăuş.
Potrivit primelor informaţii constatate la locul accidentului, şoferul autoutilitarei militare a pierdut controlul volanului, aceasta fiind proiectată în stâlpii de beton postaţi pe marginea DE 58. Doi pompieri au rămas încarceraţi timp de câteva zeci de minute între fiarele maşinii care în urma şocului puternic a fost ruptă în două părţi.
Cinci ambulanţe s-au deplasat la locul accidentului. Victimele au reuşit să fie scoase dintre fiare de alţi colegi, pompieri militari sosiţi la accidentului. Unul dintre militari a avut nevoie de manevre de resuscitare fiind în stare critică, iar ceilalţi prezentau leziuni la nivelul capului şi mâinilor. Traficul pe DE 58 a fost întrerupt mai multe ore.
Cei cinci pompieri militari ai ISU Maramureş se aflau în misiune, în drum spre Apa Sărată, unde o casă de vacanţă luase foc. Pompierii n-au mai apucat să stingă incendiul, deoarece un autoturism la volanul căruia era o şoferiţă a intrat în faţa autoutilitarei. Pentru a evita impactul, şoferul autoutilitarei a tras puternic de volan, însă maşina încărcată cu apă s-a răsturnat, lovind stâlpii de beton de pe marginea drumului.
În impactul foarte puternic, maşina s-a rupt în două, iar o parte din autoutilitara dislocată a rămas la aproximativ 30 de metri de locul izbiturii. Poliţia municipiului Baia Mare a demarat o anchetă pentru a stabili cauza accidentului.