/Maramures: Prescolari de la o gradinita din orasul Seini, ajunsi in spital

Maramures: Prescolari de la o gradinita din orasul Seini, ajunsi in spital

Câteva zeci de preşcolari de la o grădiniţă din oraşul Seini au ajuns în cursul serii de miercuri la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare, prezentând vărsături, greaţă şi dureri abdominale.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat pentru AGERPRES că 53 de copii au acuzat dureri de stomac, greaţă, dintre aceştia 52 fiind internaţi pentru tratamente şi investigaţii medicale.
“Abia după efectuarea analizelor medicale ne vom putea pronunţa asupra cauzei care a provocat aceste stări micuţilor”, a spus Dan Bucă.


Potrivit uneia dintre îngrijitoare, copiii au acuzat o stare generală de disconfort la scurtă vreme după ce au mâncat ciorbă de cartofi şi macaroane cu brânză.
Iniţial copii au fost duşi pentru investigaţii medicale la Centrul de Sănătate Seini, iar ulterior s-a decis trimiterea lor pentru investigaţii medicale la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Baia Mare.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş a precizat că în cursul serii de miercuri ar putea fi externaţi copiii care prezintă o starea ameliorată a sănătăţii.