/Maramures: Politia Ecologica, eficienta in intretinerea unui mediu cura

Maramures: Politia Ecologica, eficienta in intretinerea unui mediu cura

Poliţia Ecologică a primăriei municipiului Baia Mare, înfiinţată în urmă cu o lună, a aplicat amenzi în valoare de 21.000 de lei, pentru depozitarea gunoiului menajer sau industrial în mod necorespunzător.
Şeful Poliţiei Ecologice, Gheorghe Popan, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că serviciul pe care îl conduce îşi propune să menţină străzile oraşului cât mai curate cu putinţă, iar maşinile să nu mai parcheze pe trotuare aşa cum se întâmplă în mod frecvent.


“În câteva cartiere, locurile de depozitare a deşeurile menajere sunt adevărate focare de infecţie. Gunoaiele sunt aruncate lângă tomberoane sau lângă coşurile stradale prinse de stâlpii de electricitate. Lucru nepermis. De asemenea, aplicăm sancţiuni celor care ajung pe carosabil cu mizerie pe roţile maşinilor, precum şi celor care refuză să-şi întreţină terenurile pe care le au în proprietate. Primesc amenzi şi firmele care nu deţin contracte de salubrizare. Deşi activitatea noastră e abia la început, considerăm că, în cel mult şase luni de zile, o să fim percepuţi de întreaga comunitate drept un serviciu util”, a spus Popan.