/Maramures: Masuri pentru perioada de canicula

Maramures: Masuri pentru perioada de canicula

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, reunit joi, într-o şedinţă restrânsă, a solicitat celor 76 de unităţi administrativ-teritoriale identificarea unor surse suplimentare de apă şi asigurarea necesarului de efective şi tehnică pentru transportul apei potabile în localităţile care ar putea fi afectate de secetă.
Purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Buca, a declarat că, în caz de necesitate, se vor amplasa corturi anti-caniculă atât în municipiul Baia Mare, cât şi în alte oraşe aglomerate din judeţ, unde li se va putea acorda prim-ajutor persoanelor afectate de temperaturile ridicate din aceste zile.


De asemenea, CJSU le va solicita instituţiilor abilitate o serie de controale în taberele şcolare, la unităţi de alimentaţie publică şi cazare, unităţi de producţie, depozitare şi vânzare a produselor alimentare ca urmare a riscului crescut de îmbolnăvire.
Subprefectul judeţului Maramureş, Gyongyike Bondi, a declarat că a fost nevoie de actualizarea planului care prevede, pe lângă măsurile specifice, şi acţiuni de prevenţie, respectiv acordarea de consultanţă tehnică de specialitate comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă în elaborarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.
Potrivit subprefectului, în caz de necesitate se va solicita sprijinul Crucii Roşii Române şi Serviciului de Ajutor Maltez pentru montarea de corturi ventilate, în zonele urbane intens circulate.