/Maramures: Copil salvat dintr-un incendiu de localnicii din satul Valeni

Maramures: Copil salvat dintr-un incendiu de localnicii din satul Valeni

Un copil în vârstă de un an şi jumătate, din satul Văleni, a suferit arsuri uşoare, joi, în urma unui incendiu. Copilul a fost salvat de vecini în timp ce mama acestuia era plecată la un magazin din sat.
Potrivit poliţiştilor din localitate, focul a fost observat chiar de mama acestuia, care şi-a lăsat micuţul în grija bunicului cât timp ea era plecată la cumpărături la un magazin din apropierea locuinţiei.
Femeia s-a speriat în momentul în care a zărit coloane groase de fum care ies prin acoperişul imobilului şi a fugit spre casă, cerând ajutorul vecinilor. Oamenii au sărit în ajutorul femeii, iar flăcările au fost stinse cu rapiditate, cu puţin timp înaintea sosiri pompierilor Detaşamentului ISU Sighetu Marmaţiei. Micuţul a fost scos din casă, împreună cu bunicul în grija căruia se afla.


Purtătorul de cuvânt al IJP Maramureş, Gabriela Leahovici, a declarat pentru AGERPRES că lucrătorii postului din comuna Călineşti s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări, iar împreună cu pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit de la un coş de fum improvizat, neprotejat. Valoarea pagubelor a fost estimată la circa 4.000 -5.000 de lei, daunele cele mai mari fiind la acoperiş.
Copilul a fost dus imediat la Spitalul din Sighetu Marmaţiei cu o maşină. Starea lui este bună, iar arsurile sunt minore. Ţinând cont de vârsta lui, medicii urmează să-l ţină sub supraveghere.