/Maramures: Cazul jafului din Pasul Gutai, amanat din lipsa probelor

Maramures: Cazul jafului din Pasul Gutai, amanat din lipsa probelor

Cei doi bărbaţi acuzaţi că ar fi furat, în anul 2009, un milion de euro dintr-o maşină de transport valori, Ioan Ursuţ şi cetăţeanul italian Massimo Loddo, au fost aduşi, miercuri, din nou în faţa magistraţilor Tribunalului Maramureş.
Cu această ocazie, magistraţilor le-au fost prezentate rezultatele expertizei ADN solicitate de apărătorii celor doi inculpaţi în dosarul jafului din Pasul Gutâi, însă instanţa a amânat cauza, motivând că raportul conţine date incomplete, după ce procurorii au atras atenţia că Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) nu a prelevat probele pentru analiză din aceleaşi locuri ca şi anchetatorii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
Specialiştii INML au analizat probele de ADN prelevate de pe obiectele de îmbrăcăminte găsite la faţa locului în cazul jafului din Pasul Gutâi, respectiv o jachetă, o pereche de pantaloni şi o curea marca Tesko.


Potrivit raportului prezentat în faţa magistraţilor, ‘caracterele din profilele de referinţă ale inculpaţilor Ursuţ Ioan şi Loddo Massimo, precum şi cele ale unor necunoscuţi notaţi P1 şi P2 nu se regăsesc la nivelul acestor probe’.
În această situaţie, instanţa a decis amânarea cauzei pentru data 13 iulie şi a trimis INML o adresă pentru completarea raportului.
Avocaţii lui Ioan Ursuţ şi Massimo Loddo au cerut ca inculpaţii să fie judecaţi în libertate, însă magistraţii au decis menţinerea măsurii arestării preventive.
Ioan Ursuţ şi Massimo Loddo se află în arest din ianuarie 2010. Ei au fost puşi sub acuzare pentru lipsire de libertate, furt calificat, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fapte pentru care riscă închisoarea între 7 şi 20 de ani.