/Mai putine puncte de prim-ajutor pentru canicula la Timisoara decat in anii precedenti

Mai putine puncte de prim-ajutor pentru canicula la Timisoara decat in anii precedenti

Municipiul Timişoara va avea mai puţine puncte de prim-ajutor pe perioada de caniculă din această vară, numărul lor scăzând aproape la jumătate faţă de anii anteriori.
Dr. Viorica Dumitru, director general adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Timiş, a declarat marţi că atunci când temperaturile o vor impune timişorenii se vor putea adăposti de caniculă în patru locuri – Gara de Nord, clădirea Operei Naţionale, Poşta Mare şi la Oficiul Judeţean pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
În judeţ, doar Lugojul va mai dispune de un punct de prim-ajutor în zilele de caniculă.
“Am redus numărul acestor puncte de prim-ajutor în baza cifrelor pe care le-am înregistrat în anii precedenţi şi am concluzionat că cele mai aglomerate zone din oraş sunt cele menţionate, unde se impune să existe cadre medicale care pot să intervină în situaţii neplăcute determinate temperaturilor extreme”, a precizat dr. Viorica Dumitru.


Potrivit acesteia, măsurile pe care trebuie să le ia populaţia pentru a preveni efectele caniculei sunt reducerea, pe cât posibil, a ieşirilor în aer liber în intervalul orar 11,00 – 17,00, iar dacă nu se poate acest lucru, atunci să se protejeze cu vestimentaţie de culoare deschisă, pălărie, ochelari de soare, umbrele şi să aibă o sticlă cu apă pentru hidratare.
De altfel, dr. Dumitru a recomandat, de asemenea, populaţiei să consume între doi şi patru litri de apă pe zi, cât mai multe fructe şi legume, să renunţe la carne şi la grăsimi, cafea şi băuturi alcoolice.
“Împreună cu inspectorii de la serviciul de control vom întreprinde şi vom intensifica controalele în unităţile de alimentaţie publică pentru a preveni apariţia toxiinfecţiilor alimentare. Vom urmări şi modul în care sunt aprovizionate spitalele şi mai ales compartimentele de primire urgenţe privind medicamentele şi materialele sanitare care li se administrează persoanelor ce se prezintă la camerele de gardă”, a adăugat dr. Dumitru.