/MAE: Un cetatean roman a fost ranit in exploziile din Cipru

MAE: Un cetatean roman a fost ranit in exploziile din Cipru

Un cetăţean român a fost rănit în exploziile care au avut loc luni dimineaţă în Cipru. El a fost supus ulterior unei intervenţii chirurgicale la braţul stâng la Spitalul General din Nicosia, iar starea sa de sănătate este bună şi cetăţeanul este în afara oricărui pericol, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea.
Un reprezentant al Ambasadei României la Nicosia s-a deplasat la spital pentru a acorda asistenţa consulară specifică în asemenea situaţii.


Potrivit sursei citate, Ambasada României la Nicosia se află în contact permanent cu autorităţile cipriote pentru a afla informaţii actualizate cu privire la victimele exploziei de luni dimineaţă, iar din informaţiile deţinute până în prezent nu se află niciun cetăţean străin printre cele 12 persoane decedate.
“Reamintim că cetăţenii români pot contacta Ambasada României la Nicosia la numărul de telefon de urgenţă 00357-22 495 535”, a precizat oficialul MAE.
În jurul orei locale 6,00, a avut loc o explozie la Baza Militară Navală Zygi, în apropierea oraşului Limassol şi la Uzina energetică Vassiliko, din apropiere. La intrarea în Baza Militară Navală Zygi a fost constituit un comandament de criză aflat în subordinea şefului Gărzii Naţionale Cipriote. La MAE cipriot a fost activată celula de criză, care poate fi apelată la numărul de telefon 00357 22 80 1000. Pe lângă cele 12 persoane, au mai fost rănite 62, dintre care două sunt în stare critică, precizează sursa citată.
Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă compasiunea pentru familiile tuturor victimelor exploziei produse luni în Cipru.
Exploziile de la baza navală au fost cauzate de un incendiu izbucnit la un depozit de arme iraniene confiscate în 2009 de pe o navă sub pavilion cipriot, a precizat postul public de radio de la Nicosia, conform căruia acesta este cel mai mare accident militar din Cipru pe timp de pace, conform unei relatări AFP. Ministrul cipriot al apărării, Costas Papacostas, şi-a prezentat demisia preşedintelui Demetris Christofias.