/MAE confirma moartea a trei cetateni romani in accidentul de circulatie din Austria

MAE confirma moartea a trei cetateni romani in accidentul de circulatie din Austria

Accidentul de circulaţie petrecut sâmbătă dimineaţă, în Austria, în jurul orei locale 6,00, pe autostrada A1, în direcţia de mers Viena, s-a soldat cu decesul a trei cetăţeni români şi rănirea altor cinci care au fost internaţi la două spitale din Linz şi Wels, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Doris Mircea.
Potrivit sursei citate, Ambasada României de la Viena a contactat autorităţile locale responsabile din localitatea Haid, în legătură cu accidentul auto.
De asemenea, personalul misiunii româneşti este în contact şi cu cetăţenii români pentru acordarea asistenţei consulare.


Trei persoane de cetăţenie română şi-au pierdut viaţa şi alte cinci au fost grav rănite într-un accident care s-a produs sâmbătă dimineaţă în Austria, pe autostrada A1, în apropiere de Asten şi în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, a anunţat un responsabil al pompierilor din Asten, potrivit AFP.
Accidentul s-a produs către ora 4,00 GMT (6,00 locală) când vehiculul, cu opt persoane la bord, rula spre Viena. Din cauze necunoscute încă, şoferul a pierdut controlul microbuzului, iar acesta s-a lovit de un stâlp din beton, a precizat responsabilul pompierilor, Helmut Gumpesberger.
Ocupanţii unui al doilea microbuz românesc, care se afla în urma celuilalt, au asistat, neputincioşi, la accident, a adăugat responsabilul pompierilor.