/Lucia Varga (PNL): Incurajam femeile sa candideze la functii de primar, consilier local sau judetean

Lucia Varga (PNL): Incurajam femeile sa candideze la functii de primar, consilier local sau judetean

Organizaţia Femeilor Liberale şi-a propus să încurajeze femeile să se implice în politică şi să îşi depună candidaturile pentru funcţii de consilieri locali şi judeţeni şi pentru funcţia de primar.
Preşedintele Organizaţiei, Lucia Varga, a declarat la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente a Organizaţiei, că apelul femeilor liberale este îndreptat către toate femeile din România care sunt nemulţumite de actuala Putere şi de măsurile asumate de Guvernul Boc.
Lucia Varga a susţinut că speră ca până la finele lunii iunie să ‘identifice’ acele femei, membre deja în PNL sau care vor intra în rândurile partidului în urma apelului femeilor liberale, care să candideze pentru funcţiile amintite.


‘Multe dintre femei au această teamă de a se implica în politică deşi ştiu că aşa cum merg acum lucrurile în România, aşa nu se mai poate. (…) Apelul nostru nu este îndreptat numai către femeile din PNL, ci către toate femeile care sunt nemulţumite şi care vor să se implice în politică. Avem deschidere către toate femeile din România – către casnice, către femeile pensionare sau către tinere. (…) Noi dorim să atragem în PNL cât mai multe femei cu putinţă’, a declarat preşedintele Organizaţiei femeilor liberale.
Lucia Varga a explicat că PNL ‘nu doreşte să ajungă la guvernare cu orice preţ’, ci că femeile care vor candida din partea PNL la viitoarele alegeri vor fi capabile să aducă ‘un plus de valoare şi de expertiză’ în conducerea primăriilor şi consiliilor locale şi judeţene.
Lucia Varga a recunoscut, însă, faptul că până la acest moment nicio femeie din PNL nu şi-a exprimat intenţia de a candida pentru una din cele trei funcţii din administraţia locală.
Întrebată care şi-ar dori să fie procentul femeilor care candidează din partea PNL la alegerile locale, Lucia Varga a replicat că nu s-a gândit la procente.
‘Noi vom susţine, pe criterii de merite şi performanţă, orice femeie care va dori să candideze’, a mai spus aceasta.
Totodată, preşedintele Organizaţiei de Femei a PNL a anunţat că în data de 16 mai va fi organizată o masă rotundă cu societatea civilă în cadrul căreia va fi dezbătut rolul femeii în politică şi cum acestea pot fi promovate în funcţii importante de conducere.
Legat de acest subiect, Lucia Varga a precizat că în urma şedinţei Delegaţiei Permanente a Organizaţiei de Femei a PNL, au fost luate o serie de decizii în vederea îmbunătăţirii comunicării partidului cu femeile, dar şi decizii care privesc reorganizarea activităţii Organizaţiei.
‘Nemulţumite fiind de actuala situaţie din România, de faptul că Guvernul Boc nu este preocupat de femei, de copii, de familie, că alocă din ce în ce mai puţini bani educaţiei şi sănătăţii, dorim să ne implicăm în lupta PNL de a ajunge la guvernare. (…) Deciziile pe care le-am luat la nivelul Organizaţiei ţin şi de obligativitatea ca în perioada următoare să sancţionăm, pe domenii, greşelile Executivului şi să venim cu politici alternative pe care să le prezentăm conducerii PNL fiindcă noi dorim să readucem normalitatea în politică’, a mai spus preşedintele Organizaţiei Femeilor din PNL.