/Londra – cele mai mari proteste de la razboiul din Irak, din 2003

Londra – cele mai mari proteste de la razboiul din Irak, din 2003

Peste 250.000 de persoane au protestat sâmbătă pe străzile Londrei, faţă de măsurile de austeritate luate de guvernul britanic, care a operat cele mai severe tăieri de cheltuieli după al doilea război mondial.
Potrivit AP, a fost una dintre cele mai mari manifestaţii de protest de la războiul din Irak din 2003, iar peste 200 de manifestanţi au fost arestaţi.
Deşi majoritatea demonstraţiilor au fost paşnice, ciocnirile între câteva zeci de protestatari şi poliţişti au continuat în noapte, cu sticle aruncate şi butelii cu amoniac.


La demonstraţiile de masă de sâmbătă au luat parte profesori, asistente medicale, pompieri, studenţi, pensionari, alţi angajaţi din sectorul public.
Guvernul condus de David Cameron implementează o reducere de cheltuieli publice de 80 de miliarde de lire sterline (130 miliarde dolari), în încercarea de a diminua deficitul bugetar.
După ce Marea Britanie a cheltuit miliarde pentru salvarea băncilor, au fost reduse o jumătate de milion de locuri de muncă în sectorul public, iar vârsta de pensionare va creşte la 66 de ani până în anul 2020.