/Liderul sindicatului din Pirelli Tyres continuă greva foamei

Liderul sindicatului din Pirelli Tyres continuă greva foamei

Preşedintele Sindicatului Speranţa din Pirelli Tyres, Dragoş Stanciu, este decis să continue greva foamei, deşi în cursul nopţii a fost la spital din cauza unor probleme cardiace, a declarat preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu.
Dragoş Stanciu se află în cea de-a şasea zi de grevă a foamei.
Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel Alfa’ susţine demersul liderului sindical şi constată că, în ciuda faptului că sute de lucrători susţin gestul colegului lor, alăturându-i-se la intrarea şi ieşirea din schimburi, nu s-a remarcat nici o reacţie din partea conducerii Pirelli Tyres Slatina, în afara faptului că a cerut jandarmilor să-i evacueze pe susţinători. Jandarmeria a refuzat să acţioneze motivând că protestul spontan este paşnic şi nu sunt probleme.


“Este de neînţeles tăcerea autorităţilor locale care ignoră acest protest extrem ca şi cum nici n-ar exista. Nici o reacţie nici din partea Prefecturii sau Primăriei ori a parlamentarilor de Olt, care s-au aflat în localitate la sfârşitul săptămânii’, se arată într-un comunicat al Cartelului Alfa.
Conform sindicaliştilor, în seara zilei de marţi, 22 martie, la ora 18.00, echipajul de ambulanţă care a venit să-i verifice starea de sănătate a constatat că Dragoş Stanciu are probleme cardiace şi l-a transportat la spital unde a şi rămas peste noapte. Miercuri dimineaţă protestul a continuat pe platoul din faţa Pirelli Tyres Slatina.
,,Constatând lipsa de reacţie a autorităţilor statului şi mai ales a firmei care ignoră cu totul dialogul social, salariaţii de la Pirelli Tyres Slatina se întreabă oare ce îi aşteptă după intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, dacă şi actualul este ignorat. Sclavagism, exploatare şi bataie de joc spun colegii noştri care se văd şi acum trataţi ca nişte sclavi’, se mai menţionează în comunicat.
Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA’ solicită împreună cu preşedintele sindicatului Speranţa – afiliat la Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor Metarom, federaţie membră a CNS Cartel Aalfa – ca angajatorul să renunţe la refuzul înregistrării cazurilor de boală profesională dovedite, să înceteze ingerinţele administraţiei în activităţile sindicale, să adopte norme corecte de muncă stabilite în concordanţă cu volumul de muncă şi numărul de salariaţi din companie şi să stabilească o grilă de salarizare stimulativă.
CNS ‘Cartel Alfa” cere, de asemenea, să înceteze presiunile asupra lui Dragoş Stanciu, să fie respect dreptul la protest al liderului Sindicatului Speranţa, dreptul la demnitate umană, toate celelalte drepturi prevăzute de legislaţia internă în vigoare, părţile să se aşeze la masa tratativelor, să asculte şi să rezolve revendicările pe care le cunoaşte de multă vreme, dar pe care le-a ignorat cu bună ştiinţă, ajungându-se în final la această formă extremă de protest.