/Liderul sindical Dragos Stanciu a incetat greva foamei

Liderul sindical Dragos Stanciu a incetat greva foamei

Preşedintele Sindicatului Speranţa din Pirelli Tyres, Dragoş Stanciu, a renunţat la greva foamei, după opt zile, bolnav şi ignorat de autorităţi, informează un comunicat de presă al CNS Cartel ALFA.
Liderul de sindicat s-a aflat în greva foamei începând din data de 18 martie, de la ora 7.00, şi până vineri, 25 martie.
Internat în spital după perioada de opt zile de grevă a foamei, Dragoş Stanciu a renunţat la protestul său la insistenţa celor trei copii minori şi la îndemnul, foarte serios, al medicilor, faţă de problemele cardiace cronice de care suferă.
Sute de lucrători au susţinut gestul său, alăturându-i-se la intrarea şi ieşirea din schimburi, însă conducerea Pirelli Tyres Slatina, în afara faptului că a cerut jandarmilor să-i evacueze pe susţinători, nu a avut nicio reacţie.


CNS ‘Cartel ALFA’ apreciază atitudinea echilibrată a Jandarmeriei, care a refuzat să acţioneze la chemarea conducerii Pirelli Tyres, după ce a constatat că protestul este spontan şi paşnic.
‘Este de neînţeles tăcerea autorităţilor locale, care au ignorat total acest protest extrem. Nicio reacţie din partea Prefecturii sau Primăriei ori a parlamentarilor de Olt. Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, Comisia de Dialog Social de pe lângă Prefectură şi Consiliul Judeţean nu a fost convocată pentru a dezbate acest caz’, a declarat Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte al CNS Cartel ALFA.
CNS ‘Cartel ALFA’ condamnă ,,represaliile şi presiunile’ făcute de conducerea Pirelli Tyres împotriva liderului de sindicat. ‘Reamintim că agenţii de pază i-au îndepărtat pancardele şi însemnele CNS ‘Cartel ALFA’ pe care le avea pe autoturism, apoi au chemat o firmă să-i ridice maşina personală în care s-a adăpostit de frig, fapt care a dus la agravarea stării de sănătate a lui Dragoş Stanciu. Atitudinea angajatorului este dovada concretă a efectelor pe care le produce Codul Muncii – ‘Sclavagism, exploatare şi bătaie de joc”, mai spune Hossu.