/Legea privind legalizarea prostitutiei se va dezbate si in sesiunea urmatoare a Camerei Deputatilor

Legea privind legalizarea prostitutiei se va dezbate si in sesiunea urmatoare a Camerei Deputatilor

Legea care reglementează exercitarea activităţilor cu caracter sexual se va discuta şi în următoarea sesiune parlamentară a Camerei Deputaţilor, după ce marţi raportul de respingere întocmit de Comisia juridică nu a întrunit numărul necesar de voturi.
Raportul comisiei de respingere a proiectului iniţiat de deputatul PDL Silviu Prigoană a întrunit doar 133 de voturi favorabile, 24 împotrivă şi 104 abţineri, insuficiente pentru ca acest document să fie considerat adoptat având în vedere că este vorba despre o lege organică, ce necesită voturile a jumătate plus unu din totalul deputaţilor, adică 167.
Potrivit preşedintelui de şedinţă, Ioan Oltean, legea se va întoarce la comisia sesizată în fond.


Proiectul de lege prevede desfăşurarea activităţilor cu caracter sexual în condiţiile unei autorizări prealabile, pentru persoane care au împlinit 20 de ani şi sunt apte din punct de vedere medical. Acesta mai prevede că autorizaţia ar urma să fie emisă de primarii localităţilor, pe baza unui aviz emis de o structură specializate a MAI.
Senatul a respins, la începutul luni martie, proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei iniţiat de deputatul democrat-liberal.