/Lech Walesa sufera de pneumonie si va mai ramane in spital inca 2-3 saptamani

Lech Walesa sufera de pneumonie si va mai ramane in spital inca 2-3 saptamani

Liderul istoric al sindicatului Solidaritatea şi fostul preşedinte polonez Lech Walesa, în vârstă de 67 de ani, internat săptămâna trecută la Gdansk /nordul Poloniei/, a afirmat luni că suferă de pneumonie şi va mai rămâne internat în spital două până la trei săptămâni, relatează AFP.

‘Am fost supus astăzi de dimineaţă unui control la plămâni, cu biopsie. Voi mai rămâne internat în spital două până la trei săptămâni, pentru că este vorba despre o pneumonie gravă. Am în continuare febră’, a afirmat el într-un interviu telefonic.

Internat la 8 iunie pentru probleme gastrice şi febră, Lech Walesa suferă de ani de zile de probleme cardiace şi diabet. În 2008, el a fost supus unei operaţii în SUA, când i-a fost implantat un stimulator cardiac.

‘Sănătatea mea nu mai este ceea ce a fost. Trebuie să mă supun voinţei medicilor’, a afirmat laureatul premiului Nobel pentru pace.

Spitalul din Gdansk refuză să ofere informaţii în legătură cu starea de sănătate a lui Lech Walesa. Directorul adjunct al spitalului, Tadeusz Jedrzejczyk, a exclus însă într-un interviu televizat că ar fi vorba despre o problemă cardiacă sau o infecţie cu bacteria care a făcut ravagii în Germania.