/Johnson & Johnson va cumpara Synthes pentru 21,6 miliarde de dolari

Johnson & Johnson va cumpara Synthes pentru 21,6 miliarde de dolari

Grupul american Johnson & Johnson a anunţat miercuri că a făcut o ofertă amiabilă pentru preluarea producătorului elveţian de echipamente medicale Synthes Inc pentru 19 miliarde de franci elveţieni (21,6 miliarde dolari), în ideea de a-şi extinde operaţiunile din domeniul produselor ortopedice, transmite Reuters.
Cele două companii au informat că grupul american va plăti 159 de franci elveţieni în numerar pentru fiecare acţiune Synthes, o primă de 8,5% faţă de preţul înregistrat de acţiunile Synthes la închiderea şedinţei de marţi. Achiziţia, care ar urma să se finalizeze în prima jumătate a lui 2012, are sprijinul consiliilor de administraţie de la cele două companii.
Synthes, care în 2010 a avut vânzări de 3,7 miliarde de dolari, produce şuruburi şi placi ortopedice, precum şi discuri artificiale pentru coloana vertebrală.


‘Produsele ortopedice sunt o piaţă globală în creştere de 37 de miliarde de dolari şi un factor important de creştere pentru Johnson & Johnson’, a declarat directorul general de la J&J, Bill Weldon.
Preluarea Synthes, cea mai mare achiziţie derulată de J&J, va creşte operaţiunile din domeniul echipamentelor medicale ale Johnson & Johnson, care în 2010 au asigurat 40% din veniturile companiei americane.