/Janet Jackson, Bill Clinton si Brooke Shields au luat parte la Life Ball de la Viena

Janet Jackson, Bill Clinton si Brooke Shields au luat parte la Life Ball de la Viena

Solista Janet Jackson, fostul preşedinte american Bill Clinton şi actriţa Brooke Shields au participat sâmbătă, alături de mii de persoane, la Life Ball, cel mai mare eveniment caritabil din Europa dedicat luptei împotriva SIDA, relatează AP.

Cei trei s-au numărat printre celebrităţile care au participat la ceremonia de deschidere din faţa primăriei din Viena, care a inclus prezentări de modă şi numere live ale unor solişti ca Natasha Bedingfield, Natalia Kills şi Holly Johnson de la ‘Frankie goes to Hollywood’

Bill Clinton le-a amintit celor veniţi la petrecere – dintre care mulţi şi-au acoperit corpul doar cu vopsea, pene sau şnururi – că numeroşi oameni infectaţi cu virusul HIV nu au încă acces la un tratament care să le salveze viaţa.

‘Suntem aici în această noapte pentru că zece milioane de oameni din ţările sărace au nevoie de medicamente şi dacă vreţi să reducem rata de răspândire, să reducem rata mortalităţii, trebuie să terminăm treaba’, a spus fostul preşedinte american.

În 2002, Clinton a promovat o iniţiativă pentru facilitarea accesului la tratament retroviral şi pentru îmbunătăţirea sistemelor sanitare din ţările în curs de dezvoltare.

Janet Jackson a rememorat un moment tragic din 1998 când un activist sud-african al luptei anti-SIDA a fost omorât în bătaie de vecini după ce a anunţat la televiziunea de stat că este seropozitiv. Anterior, ea le-a declarat reporterilor că orice ajutor este binevenit când este vorba despre combaterea SIDA.

‘Nu putem continua să lăsăm să se întâmple asta’, a mai spus Jackson, care este reprezentantă a amfAR, Fundaţia pentru cercetare în domeniul SIDA.

La rândul ei, Brooke Shields i-a acordat un premiu de 100.000 de dolari Aniei Sarang, directoarea fundaţiei Andrei Rilkov pentru sănătate şi justiţie socială care derulează proiecte în Rusia, unde bolnavii de HIV-SIDA sunt adesea stigmatizaţi. ‘Este cu siguranţă un înger’, a spus Shields despre Ania Sarang.

Într-o înregistrare video, fostul secretar general al ONU Kofi Annan a lansat un apel la o acţiune internaţională continuă pentru asigurarea progresului.

‘Trebuie să ne reînnoim constant angajamentul şi să ne măsurăm succesul nu în termeni de rezoluţii adoptate ci de vieţi salvate în următoarele generaţii. Cu toţii avem un rol de jucat’, a spus Kofi Annan.