/Ioan Oltean (PDL): Demisia ministrului sanatatii este inoportuna si ne-binevenita

Ioan Oltean (PDL): Demisia ministrului sanatatii este inoportuna si ne-binevenita

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, apreciază drept “inoportună şi ne-binevenită” demisia lui Cseke Attila din funcţia de ministru al sănătăţii, dar spune că acest lucru nu va afecta funcţionarea coaliţiei de guvernare.
“Nu, categoric nu va afecta coaliţia şi seriozitatea coaliţiei, însă gestul în sine nu este unul pe care nu pot să nu îl regret şi să nu îl apreciez ca fiind inoportun în raport cu modalitatea de realizare a reformei, cu paşii parcurşi ai reformei şi cu ceea ce ministrul Cseke a realizat până în momentul acesta. (Demisia – n.r.) este inoportună şi totalmente, zic eu, ne-binevenită”, a declarat Ioan Oltean pentru AGERPRES.


Secretarul general al PDL s-a arătat surprins de atitudinea ministrului Cseke Attila, care a declarat că nu a fost consultat în legătură cu rectificarea bugetară, în condiţiile în care acest subiect a fost abordat şi la şedinţa coaliţiei de guvernare de luni dimineaţa.
“Eu nu am argumente nici să îl contrazic, nici să confirm ceea ce spune domnia sa. Pot însă să vă spun cu certitudine că în şedinţa de coaliţie de luni dimineaţă printre alte subiecte a fost abordată şi problema rectificării bugetare şi a sumei alocate Ministerului Sănătăţii. Şi la momentul respectiv s-a înţeles că acestea sunt posibilităţile guvernului şi în consecinţă va trebui să încercăm să ne adaptăm la realităţile pe care le trăim. Nu era atunci niciun element care să conducă spre o asemenea atitudine din partea ministrului sănătăţii”, a precizat Oltean.