/Investigatii ecografice gratuite pentru locuitorii Sectorului 1

Investigatii ecografice gratuite pentru locuitorii Sectorului 1

Persoanele cu venituri reduse din Sectorul 1 beneficiază de investigaţii ecografice gratuite la Complexul Multifuncţional ”Caraiman”, informează un comunicat al Primăriei transmis, luni, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, în fiecare zi de marţi, miercuri şi joi, persoanele cu venituri reduse care nu îşi pot permite un consult medical de calitate au posibilitatea de a beneficia de investigaţii ecografice gratuite la sediul Complexului din str. Caraiman nr. 33A, Sector 1.
Serviciile medicale oferite de specialiştii Centrului sunt ecografie abdominală, ecografie pelvină, ecografie tiroidiană şi ecografie mamară.


”Complexul Medical Caraiman este o premieră în România şi face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în Sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate”, declară edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, în comunicatul transmis.
De asemenea, specialiştii Centrului oferă locuitorilor Sectorului 1, persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane instituţionalizate, copii şi tineri până la 26 de ani provenind din familii cu risc crescut de marginalizare socială, beneficiari de ajutor social, şomeri, alte cazuri sociale aflate în evidenţa serviciilor de specialitate, consultaţii oftalmologice gratuite.
Administraţia precizează că pentru a beneficia de aceste servicii şi de întregul pachet de servicii medicale este necesară întocmirea unui dosar alcătuit din copie după actul de identitate, copie după certificatul de handicap, copie după talonul de pensie/şomaj, adeverinţă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 care atestă calitatea de beneficiar de venit minim garantat/persoană instituţionalizată, adeverinţă de elev/student pe anul în curs, declaraţie pe propria răspundere din care rezultă că persoana nu realizează venituri.