/Intoxicatie cu hamburgeri: carnea infectata provine din Germania, Olanda si Belgia

Intoxicatie cu hamburgeri: carnea infectata provine din Germania, Olanda si Belgia

Compania franceză SEB, fabricantul hamburgerilor suspectaţi a fi la originea infecţiei alimentare cu o bacterie E. coli suferită de şase copii spitalizaţi la Lille, a anunţat joi că această carne folosită provine din Germania, dar şi din Belgia şi Olanda, conform publicaţiei Le Parisien.

Între timp cei 6 copii cu vârsta între 20 de luni şi 8 ani sunt în continuare spitalizaţi la Spitalul Universitar din Lille, însă toţi sunt în stare stabilă şi viaţa nu le este în pericol, conform medicilor.

“Starea lor rămâne gravă, însă nu mai este critică. Viaţa copiilor nu este în pericol”, conform Agenţiei Regionale pentru Sănătate (ARS).

Conform medicilor care se ocupă de micuţi, trei dintre copii fac în continuare dializă, însă, de asemenea se precizează că viaţa nu le este în pericol.

ARS Nord/Pas-de-Calais a solicitat retragerea imediată de pe piaţă a loturilor de carne de hamburgeri marca “Steaks Country”, ce erau vândute în magazinele Lidl în cutii de zece bucăţi de 100 g, având data limită de consum 10, 11 şi 12 mai 2012. Loturile respective au fost retrase joi de la vânzare

În hamburgeri au fost găsite urme ale unei tulpini rare de E.coli. La internare copii sufereau de diaree sangvinolentă. Totuşi, bacteria E.coli implicată n-ar avea nimic de-a face cu cea găsită în seminţele germinate din Germania, care a dus la moartea a 38 de persoane în Europa, potrivit AFP.