/Industria britanica sufera serioase pierderi de productivitate din cauza durerilor de stomac

Industria britanica sufera serioase pierderi de productivitate din cauza durerilor de stomac

Unul din patru cetăţeni britanici, aproximativ 17 milioane de oameni, suferă de probleme cu stomacul în fiecare an, probleme ce duc la pierderea anuală a aproximativ 11 milioane de zile de muncă pentru industria Regatului Unit, conform unui studiu pubicat de cotidianul The Daily Mail.

Numărul persoanelor care suferă din cauza acestor probleme a crescut cu 43% comparativ cu anii ’90, conform studiului prezentat de Agenţia pentru Calitatea Alimentelor (Food Standards Agency – FSA).

Principalii agenţi microbieni care produc aceste pierderi sunt norovirusul, care provoacă stări de vomă şi campylobacter, o bacterie asociată consumului de carne de pui.

Simptomele aşa-numitelor infecţii intestinale acute sunt în general stările de vomă şi diareea. Persoanele în vârstă şi cele care suferă de boli cronice pot să-şi piardă viaţă în cazul unor astfel de infecţii.

Acest studiu asupra incidenţei infecţiilor acute intestinale asupra productivităţii muncii a fost realizat de experţi de la Universitatea din Manchester. Conform acestora, aproximativ o persoană din două îşi ia cel puţin o zi liberă de la şcoală sau de la serviciu din cauza unor afecţiuni intestinale.

“Prin comparaţie cu un studiu similar desfăşurat în Anglia în anii ’90, datele de care dispunem în prezent indică o creştere cu 43% a incidenţei acestor afecţiuni în rândul populaţiei”, conform comunicatului dat publicităţii de FSA.

Un alt studiu publicat naul trecut a ajusn la concluzia că în jur de 65,2% din carnea de pui comercializată în Marea Britanie este contaminată cu campylobacter. Acest procent a crescut până la valoarea de 76,1% în cazul puilor crescuţi în ferne din Marea Britanie.