/Incendiile devastatoare din Arizona cuprind tot mai mult teren

Incendiile devastatoare din Arizona cuprind tot mai mult teren

Incendiul care a afectat în ultimele zile Arizona se pregăteşte să depăşească graniţele acestui stat, îndreptându-se spre centrul statului New Mexico. Din cauza norului dens de fum, care provoacă usturimi la nivelul ochilor şi senzaţie de arsură pe căile respiratorii, autorităţile au fost nevoite să-i avertizeze inclusiv pe locuitorii din Albuquerque cu privire la posibilele probleme respiratorii, transmite duminică AP.

Focul, extins pe o suprafaţă de 1075 de kilometri pătraţi, nu mai reprezintă, de sâmbătă, o problemă doar pentru statul Arizona. Flăcările au început să se extindă dincolo de graniţă, incendiile de pădure fiind în continuare necontrolate. Din acest motiv, oficialităţile s-au temut de faptul că o posibilă revenire a rafalelor de vânt dinspre sud-vest ar putea ameninţa iar comunităţile mici din munţi, care au scăpat aproape neatinse în urma intervenţiilor pompierilor, de acum câteva zile.

Cantitatea de funingine detectată în fumul din zona Arizonei era, sâmbătă, de 20 de ori mai mare decât limitele impuse de standarde federale din domeniul sănătăţii. Totuşi, cantitatea de funingine a scăzut faţă de ziua anterioară, când se înregistrase un nivel de 40 de ori mai mare decât limita legală.