/In China a murit un copil cu doua capete

In China a murit un copil cu doua capete

O fetiţă cu două capete, în vârstă de cinci luni, a murit luni în China. Medicii consideră că ea a trăit mult, dat fiind handicapul ei, anunţă joi presa oficială chineză, citată de 20minutes.ch.

Bebeluşul s-a născut pe 5 mai, prin cezariană, în provincia Sichuan (sud-vest), părinţii ei fiind ţărani. A supravieţuit cinci luni, un record pentru copiii născuţi cu asemenea malformaţie, foarte rară, arată cotidianul Global Times.

Copilul avea două braţe, două picioare şi două capete distincte, fiind în realitate format din ‘gemene fuzionate’. Medicii au exclus posibilitatea separării lor, cum se întâmplă adesea cu gemenii siamezi. ‘Aveau în comun inima şi plămânii care n-ar fi putut face unei intervenţii chirurgicale’, a explicat un doctor citat de cotidian.

Naşterea gemenilor siamezi este un fenomen rar care se explică printr-o anomalie de dezvoltare embrionară sau o complicaţie a sarcinilor gemelare. În ţările dezvoltate, copiii siamezi sunt rari, ei fiind depistaţi din timp prin ecografii pe care femeile le fac regulat în timpul sarcinii. În aceste cazuri, li se propune în general întreruperea sarcinii. Bebeluşii sunt de cele mai multe ori uniţi în zona toracelui.