/Iasi: Protestele vor continua la Socola pana la sfarsitul lunii

Iasi: Protestele vor continua la Socola pana la sfarsitul lunii

Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi sunt decişi să continue până la sfârşitul lunii protestul, nemulţumiţi că în luna aprilie au primit salariile cu 25% mai mici.
Sergiu Apostol, liderul Sindicatului Sanitas din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, a declarat că la protestul de joi s-au alăturat demersului lor şi colegi de la alte spitale din municipiu, precum cel de Neurochirurgie, Boli Infecţioase, Maternitatea Cuza Vodă, fostul Spital Clinic de Urgenţe sau Spitalul de Pediatrie ”Sf. Maria”.
Angajaţii de la Socola nu îşi vor relua lucrul până când nu îşi vor primi salariile la nivelul lunii martie.
Apostol susţine că la următoarea leafă, pe 15 iunie, angajaţii de la Socola vor primi cu 80% mai puţini bani.


Tot joi a fost redactat un memoriu ce cuprinde situaţia financiară a unităţii medicale, dar şi propuneri pentru rezolvarea problemei salariilor. Documentul va fi trimis comisiei formate din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Casei Asigurărilor de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii.
Prof. univ. dr. Călin Scripcaru, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, a declarat, joi, că pentru moment unitatea medicală nu are posibilitatea de a le da salariile angajaţilor la nivelul lunii martie atâta timp cât Casa de Asigurări nu decontează decât 70% pentru salarizarea personalului, unitatea medicală având nevoie de 74%.
În prezent, la Socola, sunt internate doar cazurile care reprezintă urgenţe majore. Zeci de oameni veniţi din localităţile din estul ţării stau zilnic la poartă, cu speranţa că vor fi consultaţi sau internaţi.