/Iasi: Octogenara spulberata pe trecerea de pietoni

Iasi: Octogenara spulberata pe trecerea de pietoni

O femeie în vârstă de 85 de ani a murit după ce sâmbătă a fost accidentată în timp ce traversa regulamentar pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Carol I, în dreptul parcului Copou.
Conf.univ. dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi a declarat, duminică, presei, că femeia, Savieta G, a murit la câteva ore de la aducerea sa la spital, în timpul investigaţiilor medicale.
Conform medicului, octogenara s-a ales cu un picior rupt şi traumatism cranio-cerebral, traumatism de membre şi un traumatism toraco-abdominal.
Agent Alina Vezeteu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi susţine că octogenara traversa regulamentar strada, iar şoferul autoturismului care urca Dealul Copou nu a frânat la timp şi a lovit-o din plin.


Conform imaginilor furnizate de Poliţia Comunitară, maşina, un Rover, care a provocat accidentul de pe Dealul Copou făcea parte dintr-o coloană de autovehicule care mergeau la o nuntă. Mai mult, în maşina care a provocat accidentul era transportată mireasa, spre cununia religioasă.
În luna octombrie 2010, pe aceeaşi trecere de pietoni, o femeie de 60 de ani, care împingea un căruţ cu un copil, a fost lovită de o maşină furată de un tânăr de 17 ani, care a fugit de la locul accidentului.