/Iasi: O noua editie a manifestarii Zilele Spitalului Clinic de Recuperare

Iasi: O noua editie a manifestarii Zilele Spitalului Clinic de Recuperare

Peste 450 de specialişti din ţară vor participa, în această săptămână, la manifestările ştiinţifice organizate de conducerea Spitalului Clinic de Recuperare din Iaşi, cu prilejul aniversării a 33 de ani de la înfiinţarea instituţiei.
Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de Recuperare Iaşi, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că anul acesta, la manifestările ştiinţifice, vor fi abordate teme care vizează “impactul recuperării asupra calităţii vieţii”.


Ca şi la ediţiile precedente, manifestarea se adresează medicilor de specialitate, asistenţilor, kinetoterapeuţilor, psihologilor, dar şi rezidenţilor şi studenţilor.
“Manifestarea este organizată pe mai multe secţiuni şi va cuprinde cursuri, prezentări orale, sesiuni de comunicare. Pentru prima dată, în acest an vor putea expune atât medicii rezidenţi, cât şi studenţii”, a precizat dr. Doru Baltag.
Lucrările au fost deschise luni cu un curs privind “Actualităţile în demenţă”, susţinut de prof. dr. Cristian Dinu Popescu, conf. dr. Aurora Constantinescu şi conf. univ. dr. Dan Cuciureanu.
În cursul zilei de marţi va avea loc o masă rotundă pe temele “Actualităţi în prevenţia şi recuperarea cardio-vasculară” şi “Arteroscleroza şi riscul cardio şi celebro-vascular”, iar în zilele următoare vor fi abordate subiecte vizând “Actualităţi în diagnosticul şi tratamentul unor boli neurologice”.