/Iaşi: Marş pentru sănătatea celor cu afecţiuni hepatice

Iaşi: Marş pentru sănătatea celor cu afecţiuni hepatice

Ziua Mondială a Hepatitei va fi marcată la Iaşi prin organizarea unui marş la care şi-au anunţat participarea a 100 de persoane.
Preşedintele filialei ieşene a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice, Galia Eremia, a declarat, duminică, că de trei luni, 450 de ieşeni nu şi-au primit tratamentele necesare tratării afecţiunilor hepatice, motiv pentru care marşul reprezintă un semnal de alarmă asupra importanţei luării medicamentaţiei pentru bolnavii cu hepatită.
Conform sursei citate, traseul va fi între Spitalul de Boli Infecţioase – Piaţa Unirii – Primărie – Prefectură – Palatul Culturii, în faţa căruia vor fi amplasate corturi albastre, unde toată lumea va primi informaţii despre hepatită.

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din Iaşi are 100 de membri. Persoanele care vin la asociaţie sunt într-o situaţie dificilă, deoarece au nevoie de tratament.
Galia Eremia susţine că, din nefericire, judeţul Iaşi este pe un loc fruntaş la capitolul nealocării banilor pentru tratamentul persoanelor cu hepatită cronică virală, 450 de ieşeni neprimind tratamentele de trei luni. Marşul reprezintă un semnal de alarmă asupra importanţei luării medicamentaţiei pentru bolnavii cu hepatită. AGERPRES/(AS – Daniela Malache)