/Iasi: La spital dupa ce si-a injectat plante etnobotanice

Iasi: La spital dupa ce si-a injectat plante etnobotanice

Un tânăr a fost adus miercuri seara în stare gravă la un spital din Iaşi, după ce şi-a injectat plante etnobotanice, acesta fiind primul caz de acest gen întâlnit de medici.
Dr. Tudor Ciuhodaru, de la fostul Spital de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, acum secţie exterioară a Spitalului Sfântul Spridon, a declarat, joi, presei, că tânărul, în vârstă de 21 de ani, din Bucureşti, a fost adus din cauza unor tulburări respiratorii şi cardiace, agitaţie extremă, derealizare şi depersonalizare. Conform rudelor, băiatul şi-a injectat substanţe cu efect halucinogen.


Dr. Ciuhodaru susţine că acesta este primul caz de intoxicare cu plante etnobotanice prin injectare, până acum în ţară fiind tratate doar persoane care au fumat ţigări care conţin etnobotanice.
“Au fost prelevate probele necesare pentru a afla ce substanţe au fost consumate. Aşteptăm rezultatul testelor”, a declarat dr. Ciuhodaru.
După stabilizare, pacientul va fi redirecţionat spre Spitalul de Neuropsihiatrie Socola, pentru a urma o cură de dezintoxicare.
Cu acest prilej, dr. Tudor Ciuhodaru a reiterat necesitatea adoptării unei iniţiative legislative privind pedeapsa cu închisoarea pentru cei care comercializează etnobotanice de orice formă şi în orice mod şi, totodată, interzicerea magazinelor de acest gen în întreaga ţară.