/Iasi: Expozitie inedita impotriva drogurilor de sinteza

Iasi: Expozitie inedita impotriva drogurilor de sinteza

Piese din calculatoare sau cuptoare cu microunde au fost folosite de artistul ieşean Gabi Obreja în cadrul unei expoziţii neconvenţionale lansate duminică, în cadrul campaniei naţionale împotriva etnotanicelor ”Nu toate frunzele sunt bune. Stop etnobotanicelor!”.
Ieşeanul Gabi Obreja susţine că a utilizat materiale neconvenţionale reciclate pentru a transmite astfel mesajul său împotriva drogurilor de sinteză.
În cursul săptămânii viitoare artistul va fi prezent, alături de doctorul Tudor Ciuhodaru, la Liceul Economic din Iaşi, pentru a desemna cel mai bun slogan de luptă împotriva drogurilor de sinteză trimis de elevi pe e-mailul campaniei ”Stop etnobotanice!”.


Campania naţională iniţiată de doctorul Tudor Ciuhodaru privind interzicerea etnobotanicelor şi condamnarea celor ce vând astfel de produse la 20 de ani de închisoare continuă împreună cu profesorii, elevii şi părinţii, psihologii şi medicii din întreaga ţară prin campania de informare şi educare asupra riscurilor legate de consumul drogurilor de sinteză.
Prin parteneriatul cu EURAD acest lucru a fost făcut deja în zeci de şcoli şi licee din întreaga ţară şi va continua această activitate în multe instituţii de învăţământ. Liceele ”Emil Racoviţă” şi ”Vasile Alecsandri” precum şi şcolile ”Petru Poni” sau ”Vasile Lupu” din Iaşi sunt doar câteva dintre instituţiile de învăţământ care s-au alăturat deja acestei campanii.
De asemenea, în cadrul campaniei, a fost lansat în şcolile din Iaşi ”carnetul etnobotanic” care informează asupra riscurilor consumului drogurilor de sinteză realizat de voluntarii Centrului Integrat Regional de Tratamente Intoxicaţii Traume şi Arsuri (CIRTITA) de la fostul Spitalul de Urgenţe, acum secţia exterioară a Spitalului ”Sf Spiridon”.
“Mulţumesc tuturor ieşenilor pentru susţinere şi implicare, iar cererile lor vor fi auzite şi la Parlamentul European în data de 29 iunie. Consider această invitaţie drept o recunoaştere a expertizei în acest domeniu şi a eforturilor făcute de noi toţi pentru ca viaţa copiilor noştri să nu mai fie otrăvită”, a declarat la rândul său Tudor Ciuhodaru.