/Iasi: Copil de un an diagnosticat cu o forma rara de meningita

Iasi: Copil de un an diagnosticat cu o forma rara de meningita

Un copil de un an, din localitatea Crucea, se află în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, după ce a fost diagnosticat în urmă cu două zile cu o formă rară de meningită.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că bebeluşul a fost adus iniţial la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, după mai multe zile de la apariţia primelor semne de boală, adică nişte pete pe corp.
În prezent, băiatul se află în comă, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.


”Boala a debutat cu elemente care semănau cu arsura de ţigară, care sunt determinate de o bacterie care apare în sezonul rece. Afecţiunea se poate transmite, motiv pentru care cei din anturaj au fost supuşi unui control. Mama nu poate şti dacă mai sunt şi alte persoane care au intrat în contact cu cel mic, fapt care ar trebui verificat”, a declarat presei Carmen Dorobăţ.
Potrivit acesteia, meningita bacteriană este foarte rar întâlnită, acesta fiind primul caz întâlnit până acum la un copil.
Profesorul ieşean susţine că prognosticul este rezervat în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire a copilului, motiv pentru care a şi fost botezat în spital.