/Iasi: Clinica de oftalmologie inchisa pentru ca personalul intra in concediu de odihna

Iasi: Clinica de oftalmologie inchisa pentru ca personalul intra in concediu de odihna

Persoanele care au tulburări de vedere nu se vor mai putea interna la Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Căilor Ferate Române (CFR) din Iaşi întrucât, începând de luni, întreg personalul medical intră în concediu de odihnă pentru următoarele trei săptămâni.
Şeful Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului CFR, medicul Ion Cijevschi, a decis să intre în concediul de odihnă, odată cu tot personalul medical, mai ales că acesta este singurul medic care îşi desfăşoară activitatea în cadrul clinicii.
Conform declaraţiilor doctorului, decizia de a închide clinica în perioada 1-22 august se referă şi la a face economii la plata utilităţilor.


‘Nu-mi convine ca eu să vin la serviciu în timp ce personalul este în concediu, iar eu să nu am cu cine să fac treabă. E cel mai bine ca toată lumea să fie acum în concediu. Nu văd ce sens are ca ei să vină la spital, să lucreze, dacă eu nu sunt la serviciu. Ar însemna cheltuieli în plus. Atât. Oricum, eu, când mă întorc din concediu, am nevoie de asistente, infirmiere, femei de serviciu’, a declarat presei Ion Cijevschi, şeful Clinicii de Oftalmologie a Spitalului CFR.
Conform acestuia, pacienţii care necesită tratament sau îngrijiri medicale vor fi direcţionaţi la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ din Iaşi.
Măsura vine după ce în 2009, conducerea de atunci a Spitalului CFR din Iaşi a luat decizia de a închide unitatea medicală în perioada sărbătorilor pascale, iar toţi cei 460 de angajaţi ai unităţii medicale au fost trimişi în concediu de odihnă pentru a nu risca să recurgă la diminuări salariale sau chiar disponibilizări.