/Iasi: Capusele au bagat un mire in spital

Iasi: Capusele au bagat un mire in spital

Un mire a fost adus, duminică dimineaţa la secţia exterioară a Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a fost muşcat de căpuşe în timp ce făcea fotografiile de nuntă.
Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost adus la spital chiar de către mireasă, după ce a fost muşcat de căpuşe în timp ce făcea fotografiile de nuntă în faţa Palatului Culturii.
Medicul de gardă Tudor Ciuhodaru a declarat că este necesară impunerea, printr-un proiect legislativ, efectuarea la un interval de trei luni a dezinsecţiilor pe domeniul public pentru prevenirea bolii Lyme (datorată muşcăturii de căpuşă – n.r).


Conform medicului, măsura este necesară, întrucât numărul persoanelor venite la spital din cauza muşcăturilor de căpuşe a crescut în mod alarmant, zilnic fiind tratate câte două – trei astfel de cazuri.
“România este cuprinsă în zona de răspândire a bolii Lyme, iar unele zone sunt considerate endemice, chiar dacă diverse raţiuni implică sau nu recunoaşterea acestei boli pe plan naţional. Expansiunea căpuşelor este rapidă şi se consideră că în America boala Lyme a devenit la fel de răspândită ca şi SIDA, iar Europa este invadată deja de căpuşe, în Letonia existând chiar păduri unde accesul publicului este interzis datorită invaziei de căpuşe”, precizează medicul.