/Iasi: Adusi de familie la spital, in urma consumului de droguri

Iasi: Adusi de familie la spital, in urma consumului de droguri

Un bărbat de 27 de ani, din Bucureşti, a fost adus, în cursul dimineţii de joi, de familie, la un spital din Iaşi, în urma intoxicaţiei cu etnobotanice.
Medicul Tudor Ciuhodaru, specialist în toxicologie, a declarat presei că tânărul, care este dependent de etnobotanice, a solicitat asistenţa de urgenţă “în urma unei forme clinice caracterizate prin tentativă suicidară şi asociate tulburărilor cardiace şi respiratorii”.
Tot joi, un alt tânăr, de 20 de ani, din Iaşi, a fost adus de mamă în urma unei intoxicaţii acute exogene cu droguri de sinteză.


Deputatul Tudor Ciuhodaru a reiterat, cu acest prilej, necesitatea aprobării de către Parlament a unui proiect legislativ care prevede 20 de ani de închisoare “pentru cei care otrăvesc copiii”. “După aproape trei ani de luptă cu acest fenomen constat că nepăsarea autorităţilor locale şi centrale ne otrăveşte viaţa în fiecare zi. Dacă cei care conduc Sănătatea şi Justiţia ne-ar ajuta în acest proiect, lucrurile ar fi mai repede rezolvate, iar dacă nu pot sau nu vor să o facă, ar trebui să plece”, a opinat Tudor Ciuhodaru.