/Hunedoara: Ghid european de calatorie, scris de seful politistilor hunedoreni

Hunedoara: Ghid european de calatorie, scris de seful politistilor hunedoreni

Un ghid de călătorie care conţine principalele reglementări ce trebuie cunoscute de cetăţenii români care circulă în Europa a văzut lumina tiparului, luni, la Deva, autorii volumului fiind şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, comisar şef Liviu Gabriel Dumitru, şi agentul principal Carla Strujan.
Intitulată ‘Destinaţii europene-ghid european de călătorie’, cartea include, într-un format concis şi uşor abordabil, principalele date ce sunt de folos unui turist care doreşte să viziteze 17 ţări europene, începând cu regimul de şedere şi încheind cu utilizarea cărţilor de credit sau utilizarea medicamentelor.
‘Este o lucrare utilă tuturor cetăţenilor, ne bucurăm că am reuşit să o scriem şi sperăm să fie utilă pentru toată lumea’, a declarat şeful IPJ Hunedoara.


În volum se mai regăsesc date statistice despre ţara căutată, recomandări generale pentru siguranţa persoanei şi a maşinii, numerele de urgenţă, informaţii despre sistemul medical, transportul public, traficul auto, limitele de viteză, ce trebuie făcut în cazul unui accident.
Prima ediţie a cărţii, apărută cu ocazia Zilei Europei, va fi distribuită la sediile inspectoratelor de poliţie din ţară, urmând ca ediţia a doua să poată fi găsită şi în librării.