/Hunedoara: Focar de rujeola in zona Hateg

Hunedoara: Focar de rujeola in zona Hateg

Un focar de rujeolă a fost anunţat, joi, în zona oraşului Haţeg, din judeţul Hunedoara, boala fiind diagnosticată la 21 de persoane, dintre care opt cazuri sunt confirmate prin analize de laborator.
‘În judeţul Hunedoara au fost confirmate opt cazuri de rujeolă, iar 13 sunt suspecte, doar cu diagnostic clinic. Cazurile au fost semnalate în oraşul Haţeg şi comunele Pui, Baru Mare şi Sălaşu de Sus, împreună cu satele aparţinătoare acestora’, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Dumitra Ştefan.
Focarul de rujeolă din zona Haţeg este în evoluţie de la începutul acestei luni, când au fost constatate primele cazuri de îmbolnăvire.


DSP Hunedoara recomandă populaţiei să evite zonele aglomerate, iar la primele semne ale bolii să se prezinte la medicul de familie. Boala nu trebuie tratată cu mijloacele din casă.
Rujeola este o boală eruptivă, care se manifestă printr-o stare de febră şi erupţii generalizate pe întreg corpul. Complicaţiile bolii pot duce la suprainfecţii bacteriene, pneumonie, encefalită acută sau chiar deces.
Diagnosticul este pus de medicul de familie, după care boala este confirmată prin analizele de laborator.
Potrivit datelor DSP Hunedoara, în România au fost semnalate , până la jumătatea lunii mai, un număr de 1.177 de cazuri confirmate şi 82 de cazuri suspecte de rujeolă, cu o incidenţă mai mare judeţele Maramureş, Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Arad.