/Hunedoara: Crucea Rosie germana continua sprijinul umanitar acordat zonelor Hateg si Petrosani

Hunedoara: Crucea Rosie germana continua sprijinul umanitar acordat zonelor Hateg si Petrosani

Crucea Roşie din localitatea germană Sackingen va continua sprijinul umanitar acordat comunităţilor sărace din zonele Haţeg şi Petroşani, relaţiile de colaborare cu filiala din judeţul Hunedoara fiind începute în urmă cu 17 ani.
‘Vom continua activitatea în oraşele Haţeg şi Petroşani. Vrem să ajutăm oamenii care au probleme, în special pe cei cu dizabilităţi, care sunt nevoiţi să stea acasă şi au nevoie de sprijin’, a declarat Fred Thelen, reprezentantul Crucii Roşii din Sackingen, în cadrul unei întâlniri avute, miercuri, cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ.


Reprezentanţii Crucii Roşii din Sackingen au venit în sprijinul Crucii Roşii Hunedoara cu un transport umanitar din care nu lipsesc îmbrăcămintea, saltelele şi materialele igienico-sanitare. Valoarea ajutoarelor se ridică la 13.600 de euro şi vor fi destinate subfilialelor de Cruce Roşie din Haţeg şi Petroşani, aşa cum se întâmplă de două ori pe an.
‘Filiala Crucii Roşii din Sackingen este un partener serios şi a sărit în ajutorul nostru ori de câte ori a fost nevoie. De aceea, vom continua relaţiile de colaborare cu partenerii germani ai Crucii Roşii Hunedoara’, a afirmat preşedintele CJ Hunedoara.
Acesta a menţionat că instituţia pe care o reprezintă va promova un proiect de hotărâre prin care se va asocia cu filiala hunedoreană a Crucii Roşii, în vederea derulării unui program de investiţii la sediul acesteia din Deva.
Filiala Crucii Roşii din Sackingen a fost cea care a implementat, pentru prima oară în România, un program de îngrijiri medicale la domiciliu pentru persoanele aflate în suferinţă, programul pilot desfăşurându-se în parteneriat cu Crucea Roşie din Haţeg. De asemenea, partea germană a fost cea care a contribuit cu fondurile şi materialele necesare pentru dotarea sediului Crucii Roşii Haţeg.