/Hunedoara: Consiliul Judetean mobilizeaza primarii pentru ajutorarea japonezilor

Hunedoara: Consiliul Judetean mobilizeaza primarii pentru ajutorarea japonezilor

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara va iniţia, vineri, un proiect de hotărâre prin care vor fi deschise două conturi, în lei şi euro, în care vor fi colectate donaţiile hunedorenilor pentru ajutorarea populaţiei sinistrate din Japonia după puternicul cutremur urmat de tsunami din 11 martie.
În cadrul acţiunii vor fi mobilizaţi toţi primarii din judeţul Hunedoara, după modelul de succes practicat în anii trecuţi, atunci când au fost sprijinite persoanele afectate de inundaţii în România.
‘Mă voi întâlni cu primarii din toate zonele judeţului pentru a vedea în ce măsură vom putea ajuta sinistraţii din Japonia.

În şedinţa CJ Hunedoara, programată pentru vineri, vom deschide două conturi în lei şi euro pentru ajutorarea victimelor. Prin acest mod de lucru am reuşit să strângem acum câţiva ani bani cu care am putut mobila 20 de case construite de Guvern pentru victimele inundaţiilor de la noi din ţară. Sper să se întâmple la fel şi acum, împreună cu Crucea Roşie şi primăriile’, a declarat, miercuri, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ.
El a subliniat faptul că în urmă cu doi ani Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a fost beneficiarul unei donaţii de echipamente medicale în valoare de 60.000 de euro din partea Guvernului japonez. Aparatura medicală este folosită în secţia de ortopedie a spitalului, permiţând intervenţii chirurgicale moderne şi contribuind la reducerea perioadei de convalescenţă a bolnavilor. Donaţia Guvernului japonez s-a înscris într-un program de asistenţă financiară nerambursabilă.