/Hunedoara: Consiliul Judetean a deschis un cont in euro pentru ajutorarea sinistratilor din Japonia

Hunedoara: Consiliul Judetean a deschis un cont in euro pentru ajutorarea sinistratilor din Japonia

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a deschis un cont în euro în care cetăţenii pot face donaţii în vederea ajutorării victimelor cutremurului din Japonia, preşedintele instituţiei anunţând că va depune, personal, primii 500 de euro în acest scop.
‘Poporul japonez a trecut printr-un dezastru, iar hunedorenii au încercat, întotdeauna, să-i ajute pe cei aflaţi la nevoie. Chiar dacă suma care se va strânge nu va fi foarte mare, în comparaţie cu mărimea pagubelor, doar astfel ne putem arăta solidaritatea. Personal, voi depune primii 500 de euro în acest cont’, a declarat, marţi, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ.


El i-a invitat pe toţi consilierii judeţeni să depună diverse sume de bani în contul deschis de CJ Hunedoara, menţionând că aceştia pot convinge şi pe alţi oameni să facă gesturi similare.
Contul în euro a fost deschis de CJ Hunedoara la BCR şi are numărul RO43RNCB0160027085500020.
În anul 2009, Guvernul japonez a sprijinit Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva cu echipamente medicale în valoare de 60.000 de euro, acestea fiind folosite în cadrul secţiei de ortopedie şi permiţând efectuarea unor intervenţii chirurgicale moderne.