/Hunedoara: Autoritatile au ajuns la avionul prabusit in Masivul Sureanu

Hunedoara: Autoritatile au ajuns la avionul prabusit in Masivul Sureanu

Pilotul avionului de mici dimensiuni dat dispărut luni seara a fost găsit marţi după-amiază decedat pe Valea Saşilor din Masivul Şureanu, în locul în care aparatul de zbor s-a prăbuşit la pământ.
În zonă au ajuns mai multe echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei şi Jandarmeriei, coordonate de prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi.
Zona în care a fost descoperit avionul este situată în Munţii Şureanu, la peste 30 km distanţă de comuna Baru, accesul fiind extrem de dificil şi numai pe drumuri forestiere.


“Avionul a fost descoperit la 33 kilometri de comuna Baru, într-o zonă greu accesibilă, la 800 metri de albia unui pârâu. Avionul prezintă semnele de identificare. Din păcate, pilotul este decedat”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.
La faţa locului s-au deplasat poliţişti criminalişti în vederea prelevării probelor necesare anchetei care a început în acest caz.
Cadavrul pilotului, un bărbat de 47 de ani, urmează să fie recuperat până la căderea întunericului, după care va fi transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării autopsiei.
În următoarele zile, proprietarul avionului îşi va putea recupera aparatul de zbor de la locul accidentului.
Deplasarea echipelor de salvare până la locul unde s-a prăbuşit avionul a fost extrem de dificilă din cauza drumului, având în vedere că înainte cu 3 kilometri de locul unde se află epava accesul se poate face doar cu piciorul sau cu utilaje care lucrează la exploatarea lemnului în pădurile din zonă.
Avionul a fost găsit prăbuşit, iar una dintre roţi se afla la circa 20 metri de locul impactului cu solul.
Ancheta în acest caz continuă pentru depistarea cauzelor care au condus la producerea accidentului.