/Hosni Mubarak, internat într-un spital militar

Hosni Mubarak, internat într-un spital militar

Parchetul general a ordonat duminică transferul preşedintelui egiptean înlăturat Hosni Mubarak într-un spital militar, starea sănătăţii sale fiind considerată suficient de stabilă, potrivit unui comunicat, citat de AFP.
Fostul şef al statului urmează să fie primit în acest spital în aşteptarea transferului său spre spitalul închisorii Tora din Cairo, care nu este încă pregătit pentru a-l primi, indică documentul.

Localizarera spitalului militar nu a fost indicată, dar – potrivit unor surse apropiate de serviciile de securitate – el ar putea fi Centrul medical internaţional situat într-o periferie cairotă.

Mubarak primeşte îngrijiri medicale din 12 aprilie la spitalul civil din Sharm el-Sheikh, staţiune balneară pe malul Mării Roşii, unde a fost plasat în detenţie provizorie în aşteptarea judecării sale.

O expertiză medicală cerută de procurorul general Abdel Maguid Mahmoud a stabilit că fostul preşedinte este “în stare stabilă, sub tratament medical” şi poate fi transferat, potrivit comunicatului.

Procurorul a cerut Ministerului de Interne să accelereze pregătirile în spitalul din Tora, închisoare în care sunt încarceraţi deja cei doi fii ai fostului şef al statului.

Spitalul va trebui să fie dotat cu o unitate de îngrijiri intensive pentru a putea face faţă unei eventuale degradări a stării de sănătate a lui Hosni Mubarak /82 ani/, care suferă de probleme cardiace.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)