/Horia Cristian: Marti va fi adevaratul test al lui Emil Boc daca poate conduce Romania

Horia Cristian: Marti va fi adevaratul test al lui Emil Boc daca poate conduce Romania

Deputatul liberal de Timiş Horia Cristian a declarat că marţi va fi adevăratul test al lui Emil Boc dacă poate conduce România în continuare, deoarece PDL are de trecut în Cameră mai multe legi organice.
‘După Convenţia PDL s-a dat adunarea generală. Va fi adevăratul test al lui Emil Boc, dacă el poate sau nu să conducă România în continuare. Ei nu au trecut în această sesiune parlamentară nicio lege organică şi chiar au o mare problemă, pentru că au un număr foarte mare de legi organice pe care vor să le treacă şi nu le-au putut trece pentru că nu au avut majoritate şi nu au reuşit să facă 166 de prezenţe în Cameră. Acum, după Convenţie, este marele test prin care încearcă să vadă dacă pot sau nu să facă această majoritate’, a explicat marţi Horia Cristian.


Deputatul a subliniat pentru AGERPRES că, în opinia sa, democrat-liberalii nu vor reuşi să facă această majoritate, aşa cum nu au reuşit de multe alte ori, deşi au mai încercat şi crede că va fi un semnal foarte puternic pentru schimbarea echilibrului de forţe şi în Camera Deputaţilor, ca şi în Senat. În acest sens, el estimează că există foarte mari şanse ca sesiunea parlamentară să nu se încheie cu actuala structură de forţe politice, încă existând posibilitatea unei modificări a echilibrului de forţe din Camere.
‘Nu cred că UDMR, în sine, trebuie să acţioneze ca un tot unitar şi aici discutăm despre parlamentari inclusiv din rândul PDL şi ai minorităţilor, care chiar ar putea să vină alături de USL. Vreau să vă spun că la moţiunea pe sănătate, parlamentarii minorităţilor, deşi au bătut palma, nu au votat. Dacă ar mai fi făcut parte din această coaliţie care conduce România, ar fi votat împotriva moţiunii. Or, ei nu au votat împotriva moţiunii, ci nu au votat deloc. (…) Ideea este că echilibrul de forţe nu depinde în totalitate de UDMR. Da, dacă UDMR se decide să schimbe aliaţii, atunci este un pas hotărâtor, dar nu depinde în totalitate de UDMR’, a mai spus Cristian.